четвер, 26 березня 2020 р.

Чим можна здивувати людство?


Elon Musk 2015.jpg
Наукові дослідження сьогодні роблять неймовірне...
Компанія NeuraLink, створена Ілоном Маском для підключення людського мозку до комп'ютерного інтерфейсу, звернулася до регуляторів у США, аби розпочати випробування пристрою на людях.
Дещо про автора. Ілон Маск народився і виріс у  Преторії (ПАР). Його мати Мей Маск була дієтологом, батько Еррол Маск мав свій інженерний бізнес Свій перший комп'ютер Ілон купив у віці десять років і самостійно навчився на ньому програмувати.
Коли йому було дванадцять, він продав свою першу програму — гру під назвою Blastar, за 500 доларів.
У сімнадцятирічному віці він виїхав до Канади, а в 1992 переїхав до США і вступив до Пенсильванського університету, де вивчав фізику та бізнес.
Більше інформації про цю людину читайте  у Автобіографічних даних науковця.
Винахід Ілона Маска  був випробуваний на мавпі, яка, за словами пана Маска, була здатна керувати  зі свого мозку.
Компанія оголосила, що хоче зосередитися на пацієнтах з важкими неврологічними станами.
Але у підсумку пан Маск мріє про майбутнє "надлюдських можливостей набуття знань".
Злиття зі штучним інтелектом Пристрій, який розробила компанія, складається з крихітного зонда, що містить понад 3 000 електродів, прикріплених до гнучких ниток, який потім може контролювати активність 1 000 нейронів.
Перевагою цієї системи, на думку компанії, є те, що вона зможе орієнтуватися на дуже специфічні ділянки мозку, що зробить її більш безпечною. Вона також зможе аналізувати записи, використовуючи машинне навчання, яке б потім визначило, який вплив здійснювати на пацієнта.
NeuraLink не пояснила, як система пояснює мозкову активність або як пристрій здатний стимулювати клітини мозку.
"Не буде так, що раптом ми отримаємо це неймовірне нейронне мереживо і візьмемо під контроль мізки людей, - сказав пан Маск під час своєї презентації. - Це займе багато часу".
Водночас він наголосив, що для тих, хто її обере, система згодом дозволить "симбіоз зі штучним інтелектом".
"З високошвидкісним машинним інтерфейсом мозку ми зможемо підключатися як спостерігачі і мати ефективну можливість злиття зі штучним інтелектом", - вважає пан Маск.

Підключення мозку до інтерфейсу створить новий шар "суперінтелекту" в людському мозку, додав він, зазначивши, що частково люди "вже мають це завдяки своїм телефонам".

Немає коментарів:

Дописати коментар