субота, 30 травня 2020 р.

Нова ера. SpaceX Ілона Маска і НАСА успішно запустили космічний корабль "Драгон"

30 травня 2020 року, 22 година 23 хвилини…
Сьогодні, в історії космонавтики, написана нова сторінка: вперше до навколоземного простору люди відправилися  на транспорті, створеному приватною компанією SpaceX бізнесмена Ілона Маска в кооперації з NASA, запустивши на орбіту ракету Falcon 9 з частково багаторазовим пілотованим кораблем Crew Dragon 
з двома астронавтами – Бобом Бенкеном і Дугласом Герлі. 
В цей  запуск американського корабля  було вкладено більш, як  3 млрд доларів.
Надсучасний космічний модуль Dragon Crew є космічним пілотованим апаратом, здатним транспортувати велику кількість вантажів (6 тон) та 7 пасажирів, на космічну орбіту - а також, повертати людей та до 3 тон вантажу назад, на Землю. 
Перший ступінь ракети Фалькон-9, до того ж, є багаторазовим і повертається самостійно назад на океанічну баржу або на посадковий майданчик на твердій поверхні.
З 2011 року США не мало можливості доставляти на орбіту людей самостійно. Тому, 35 астронавтів НАСА злітали на МКС на російських апаратах "Союз", по ціні 30 млн. доларів за доставку одного астронавта, і Росія таким чином заробила близько 1 млрд. доларів.
За умови, що Dragon Crew за декілька тижнів зможе успішно повернути двох американських астронавтів з МКС на Землю, тоді SpaceX отримає постійний сертифікат на право доставляти людей на орбіту (цей політ є остаточною перевіркою такої можливості), і складе потужну конкуренцію Росії по доставці людей у космос. У 2021 році має відбутися тестовий політ аналогічного модуля Starliner, але від іншої приватної компанії, "Boeing".
Дуже надіємося, що найближчим часом і наша держава зможе подивувати світ космічними досягненнями!



Немає коментарів:

Дописати коментар